Новини


Заслужава ли си рекламирането в Google Ads през 2019 година?

Заслужава ли си рекламирането в Google Ads през 2019 година?

Без съмнение Google Ads е и най-голямата, и най-популярната платформа за PPC /pay per click/ реклама, която съществува в наши дни. Използват я всички: от най-големите брандове до малките и локални бизнеси, които имат значително по-скромни ресурси.

Това, че Google Ads или както беше доскоро известна Google Adwords, е повече от достъпна точно за малкия и среден бизнес, е може би най-голямата заслуга на тази мрежа. До не толкова отдавна, да рекламират с пълноцветни рекламни формати и с видео в големите медии – списания, радио и телевизия, можеха да си го позволят само големи и утвърдени брандове. За радост на всички, Google Ads промени това и реално либерализира целия пазар на реклама.

Колегите от Media Challengers са фокусирали вниманието си в 5 основни ползи от рекламата в Google Ads.

 1. Виждате незабавни резултати
  В момента в който рекламните Ви кампании минат одобрение, стартира трафика от таргетирани и предварително подбрани потребители към Вашия сайт. Имате реална възможност да тествате дори и нов продукт и да видите как реагират на него Вашите потенциални клиенти, при това на минимална за такова директно проучване, цена.
 2. Невиждан мащаб
  В Адуърдс разполагате с дигитална платформа, през която можете да достигнете до абсолютно всеки Ваш потенциален потребител, който е онлайн. Независимо от това къде се намира, какъв хардуер ползва, какъв софтуер ползва или на какъв език говори. С помощта на инструмента за планиране на ключови думи, можете да откриете потенциална аудитория за Ваш продукт или услуга във всяка точка на земното кълбо.
 3. Възможности за анализ
  Google Ads предлага прекрасни инструменти за анализ. Метриките, които може да наблюдавате и да измервате в рекламните кампании, Ви дават поглед за всеки един аспект от тях, Самите аналитични инструменти са напълно безплатни и са на разположение на всеки, който прояви интерес.
  Така лесно може да прецените доколко си заслужава да инвестирате в рекламиране в Гугъл Адуърдс.
 4. Пълен контрол
  Може да спрете всяка кампания в Google Ads, която не си възвръща инвестициите в нея по всяко време, също както можете да засилите кампаниите, които се представят добре. Може да променяте настройки, да добавяте или да премахвате ключови думи. Това усещане за пълен контрол допълнително засилва доверието в платформата на Гугъл.
  За разлика от други платформи за онлайн реклама, в Гугъл Адс не се налага да подписвате тежки и подробни договори и можете по всяко време, когато решите да спрете.
  За радост имате възможности да си възвърнете всяка стотинка, която инвестирате в Google Ads.
 5. Бързо може да излезете преди другите
  Можете ли да победите Вашите конкуренти в битката за първа страница на Гугъл или пък в най-вирусните публикации в социалните мрежи? Да, вероятно можете, но това ще бъде една безкрайна и изтощителна битка, с несигурен и нетраен резултат, като в същото време ще се наложи да изразходите значителни средства за SEO и SMO.
  От друга страна Google Ads дава възможност срещу не голям бюджет, веднага да излезете на 1-ва страница в SERP /Search Engine Result Pages/ на поне малка част от търсенията за продукт или услуга като Вашите. И ако прецените, че тази инвестиция Ви се възвръща, да задържите тази позиция на 1-ва страница, колкото Вие прецените.

И така подходяща платформа ли е Гугъл Адс за Вашия бизнес или не?

Отговорът е твърдо да, но все пак с някои условия. За да имате висок ROAS /Return on Ad Spend/, e важно да навлезете по-дълбоко в познаването на платформата. Така ще можете да използвате по-голям набор от предлаганите инструменти, ще можете да правите по-добър анализ на работата на кампаниите Ви и в крайна сметка да получите по-голяма възвръщаемост на Вашата инвестиция.

За радост Google предлагат подробни и добре структурирани уроци в помощните секции на Google Ads, a съществуват и маркетингови агенции, които могат да организират и реализират Вашите PPC кампании, като единствения ни съвет тук е да търсите такива, които са официални партньори на Гугъл. В крайна сметка почти никъде другаде няма да имате възможност да превъзхождате големите брандове или големите си конкуренти.

Ако решите да ни се доверите направете запитване на контактната ни форма или просто ни се обадете по телефона.

Повече информация за управлението на реклама в Google може да намерите в нашата секция Google реклама.

Формуляр за връзка