Новини


Google предизвиква земетръс в туристическия бизнес!

Google предизвиква земетръс в туристическия бизнес!

Гугъл нахлу в туристическия бизнес точно преди началото на туристическия сезон. От гиганта в интернет търсенето са решили да дадат възможност и самите хотелиери да могат да се състезават с най-големите електронни туроператори като Booking.com, а в случая по-интересното е, че е напълно безплатно.

Според самите Google, целта, която са си поставили е да стимулират участието на хотелиери и туристически агенции в бизнеса. Google Travel – както се нарича новата услуга за резервации на пътувания на Гугъл, може да се разглежда, като следваща стъпка в търсенето на туристически услуги. А това в условията на очаквана експлозия в туристическия бранш, в света след пандемията, може да се окаже наистина гигантска стъпка.

„Когато пътуването наистина се възобнови, ще бъде от съществено значение хората да намерят необходимата им информация и лесно да се свържат с онлайн туристическите агенции“, се казва в изявление на мултинационалната компания.

„Вярваме, че тази промяна ще допринесе за подобряване на конкуренцията и възможността за правилен избор на потребителите, тъй като улеснява лоялната конкуренция между хотели и туристически уебсайтове, като гарантира, че потребителят има достъп до по-голямо разнообразие от възможности, когато иска да резервира пътуване“, потвърждават от компанията.


Вижте цялата статия на:

https://elpais.com/tecnologia/2021-03-10/google-se-lanza-a-la-carrera-para-convertirse-en-la-mayor-agencia-de-viajes-de-internet.html


Бележка от нас:

За да се възползват от така предложените безплатни реклами в портала Google Travel, хотелиерите най-вероятно ще имат нужда от специализирана дигитална маркетингова агенция, която да поеме техническата настройка и оптимизация на рекламните кампании.

Това естествено ще им струва нещо, но при всички случаи възможността да се конкурират на равни начала с гиганти като Booking.com, ще им донесе повече предимства и по-голяма печалба, в крайна сметка.

Формуляр за връзка